Kúpiť autotrakčné lehátka – e-shop

Sprievodca výberom
autotrakčnych lehátok


Autotrakčné lehátka  >  S autotrakčným lehátkom proti blokádam chrbtice

S autotrakčným lehátkom proti blokádam chrbtice

Nedostatok pohybu, dlhé sedenie a nadmerná záťaž sú hlavné príčiny bolestí chrbta, s ktorými sa v našej epoche počas života stretne takmer každý človek. Sú tiež hlavným dôvodom pracovnej neschopnosti.

Príčin bolestí chrbta je veľa, funkčných i štrukturálnych na kostiach, kĺboch, väzivách, svaloch a nervoch. Jednou z nich je funkčná blokáda.

Čo hovorí o blokáde chrbtice lekár Zbyněk Mlčoch:

"Segment chrbtice tvoria dva susedné stavce, priľahlá medzistavcová platnička a príslušné väzy a kĺby. Pri blokáde dôjde k mechanickému priškripnutiu výchlipky kĺbového puzdra medzi kĺbové plôšky - tzv. zacviknutiu meniskoidu. Druhotne sa reflexne vyvolá svalový spazmus, ktorý zvyšuje bolesť. Manipulačnou liečbou sa docieli odstránenia blokády a úpravy pohybu v segmente."

Ako doplnok liečby blokády stavcov je ideálne autotrakčné lehátko, ako potvrdzuje napríklad pani Martina Konečková, ktorá ho už nejakú dobu využíva v domácom prostredí. Na účinné uvoľnenie zablokovaného chrbta, platničiek a dýchacích ciest odporúčajú lekári a maséri zhruba 10min. cvičenie denne v polohe s hlavou smerujúcou k zemi.

Nevyhnutný je samozrejme tiež primeraný pohyb. Nehybnosť totiž vedie k ochabnutiu svalstva a urýchľuje osteoporózu. "Nerozumné prevádzkovaný šport ale tiež poškodzuje a preťažuje pohybový aparát. Podporuje tak degeneratívne zmeny z opotrebovania," dopĺňa Zbyněk Mlčoch.

Ako vo všetkých oblastiach aj tu platí: S mierou! S používaním lehátka začnite opatrne.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Zdieľajte článok



Odporúčame autotrakčné lehátka






Ďalšie novinky

všetky novinky