Kúpiť autotrakčné lehátka – e-shop

Sprievodca výberom
autotrakčnych lehátok


Autotrakčné lehátka  >  Pozitívne účinky obrátenej polohy

Pozitívne účinky obrátenej polohy

Reverzná alebo obrátená poloha je základom trakčného cvičenia. Ako pomáha ľudskému telu?

V obrátenej polohe na trakčnej lavici sa svaly rýchlo uvoľňujú a chrbtica sa citeľne predĺži už po niekoľkých minútach. Dokonca sa obrátená poloha využíva aj v medicíne, ako tzv. Trendelenburgova poloha. V medicíne sa používa v šokových stavoch na zlepšenie krvného návratu a pri niektorých operáciách. My sa ale vrátime k autotrakcii a využitiu obrátenej polohy.

V dnešnom prevažne sedavom spôsobe života je ľudský organizmus vystavený problémom, najmä nedostatočnej funkcii žilového systému. Prirodzeným výsledkom je tak hromadenie krvi v spodnej časti tela, v dolných končatinách a v brušnej oblasti. Stále vzpriamená poloha negatívne ovplyvňuje funkčnosť ďalších orgánov. Preto je aj napr. pri joge kladený dôraz na obrátenú polohu, ktorá veľmi rýchlo vyrieši nevýhody vzpriamenej polohy.

Účinky autotrakcie na ľudské telo

Pozitívne účinky reverznej polohy si pochvaľujú majitelia autotrakcie v mnohých recenziách. Podľa mnohých z nich naozaj funguje. Ako im pomáha?

  • uvoľňuje svaly a predlžuje chrbticu, regeneruje medzistavcové platničky
  • pôsobí preventívne proti vzniku skoliózy
  • rieši tiež chybné držanie tela
  • obrátená poloha odvádza krv z dolných končatín a brucha, prečisťuje pľúca
  • preventívne pôsobí proti kŕčovým žilám a hemoroidom
  • pozitívne pôsobí aj na inštitúcie, ktoré sú v bruchu - odvádza z nich krv a bojuje proti ich prekrveniu
  • pôsobí veľmi dobre na zažívacie ústrojenstvo, dochádza prakticky k masáži pečene
  • odstraňuje tiež väčšinu migrén a bolestí hlavy

Vplyvy autotrakcie na ľudský organizmus sú proste úžasné!

inSPORTline Inverso - najobľúbenejšia autotrakcia

Hitom v predajnosti za posledné mesiace je trakčná lavica Inverso. Kúpite ju v štyroch verziách, pričom tá základná výrazne nezaťaží váš rodinný rozpočet. Účinky na ľudské telo pri pravidelnom cvičení sú však ohromujúce. Ako píše zákazníčka Hana:

"Montáž som zvládla sama. Pri objednaní som mala obavy, či je toto cvičebné náradie vhodné na môj chrbát a či mi ešte nezhorší ťažkosti (bedrová spinálna stenóza). Po týždni používania poľavili bolesti, ktoré boli už chronické a znepríjemňovali mi život skoro 20 rokov. Po 14 dňoch bolesti takmer zmizli. Po veľmi dlhej dobe môžem zase chodiť vzpriamene bez toho, aby som cítila bolesť. Hybnosť chrbta obzvlášť v bedrovej oblasti sa zväčšila. "

Poslúži aj ako prevencia proti bolestiam chrbta a chrbtice - preťaženie medzistavcových platničiek, preťaženie bedrových kĺbov, vnútorných orgánov alebo žilového obehu dolných končatín.

Zdieľajte článok



Odporúčame autotrakčné lehátka






Ďalšie novinky

všetky novinky