Kúpiť autotrakčné lehátka – e-shop

Sprievodca výberom
autotrakčnych lehátok


Autotrakčné lehátka  >  5 zásad bezpečného používania autotrakčného lehátka

5 zásad bezpečného používania autotrakčného lehátka

Každý človek bez vážnejších zdravotných problémov môže používať autotrakčné lehátko na účinné uvoľnenie zablokovaného chrbta, platničiek a dýchacích ciest. Vďaka tomu nachádza táto pomôcka stále väčšie uplatnenie v širokej verejnosti.

Aby vám autotrakčné lehátko len prospievalo, dodržujte nasledujúce pravidlá:

1.      V polohe na lehátku nikdy neprekračujte bolesť. Vždy sa musíte cítiť príjemne, čím dosiahnete hlbokú relaxáciu a vysokú efektivitu. Liečebné účinky má už odľahčenie tela na lehátku, akýsi "stav beztiaže".

2.      V obrátenej polohe buďte len tak dlho, kým sa cítite dobre. Osvedčilo sa zostať v mierne šikmej polohe maximálne 5 minút, vo viac šikmej do 1 minúty, a potom sa vrátiť na zhruba 5 minút do rovnovážnej polohy. K pretiahnutiu tela a uvoľneniu kĺbových spojov to úplne stačí. Podľa osobnej znášanlivosti celý postup opakujte.

3.      Pri akejkoľvek obtiaži sa vráťte do rovnovážnej polohy a odpočiňte si. Ak sa ťažkosti opakujú, využívajte len malý uhol sklonu. Zvykajte si na autotrakčné lehátko postupne.

4.      Pred návratom do východiskovej polohy zostaňte niekoľko minút v rovnovážnej polohe.

5.      Frekvenciu a intenzitu používania autotrakčného lehátka určujte s ohľadom na svoje pocity, vek a zdravie. Spočiatku môžu byť lepšie častejšie a kratšie trakcie, aj niekoľkokrát denne po 5 minútach, neskôr treba raz denne po 15 minútach. Vo vyššom veku a pri drobných zdravotných ťažkostiach stačia 5 až 10 stupňové trakcie striedané s rovnovážnou polohou.

Takto je používanie autotrakčného lehátka bezpečné a vysoko účinné. Tešíte sa, že ho tiež vyskúšate?

 

Zdieľajte článok



Odporúčame autotrakčné lehátka






Ďalšie novinky

všetky novinky